Ons bedrijf is in 1968 opgericht door Leendert van Wijk Sr. Na het afronden van de Middelbare Agrarische School in 1986 voegde zijn zoon Leendert van Wijk Jr. zich ook bij het bedrijf om uiteindelijk het bedrijf zelfstandig verder voort te gaan zetten. In 2004 heeft er een uitbreiding van het bedrijf plaatsgevonden en is er een nieuw bedrijfspand gerealiseerd aan de Boonakkerweg 7 te Deil, waarin zich een koelhuis en een sorteer –en pakstation bevindt.

Hoewel Leendert van Wijk Sr. inmiddels met pensioen is, blijft hij een fruitteler in hart en nieren en is hij nog geregeld op het bedrijf te vinden. Maar ook de zonen van Leendert van Wijk Jr. helpen geregeld een handje mee in het bedrijf. Kortom, een heus familiebedrijf met een grote liefde voor het telen van hardfruit!

De appel valt niet ver van de boom

Ons bedrijfspand

  

In 2004 hebben wij aan de Boonakkerweg 7 in Deil een nieuw bedrijfspand gebouwd, waarin zich een koelhuis en een sorteer-en pakstation bevindt, dat tot wel 40.000 kilo hardfruit per dag kan verwerken.

Wij beschikken over drie koelcellen met een totale opslagcapaciteit van 350.000 kilo, waarin we tijdens de oogst de appels en peren opslaan, als ook het fruit dat wij voor derden sorteren.  In deze drie koelcellen kunnen appels en peren tot wel 10 maanden bewaard worden, dankzij ULO-bewaring.

Onze diensten

 

Al ons geteelde fruit wordt in eigen beheer gekoeld, gesorteerd, verpakt en verkocht aan afnemers in binnen – en buitenland. Ook koelen, sorteren en verpakken wij hardfruit voor derden. Tevens verrichten wij diverse loon-werkzaamheden, zoals:

 • Snoeiwerkzaamheden

 • Werkzaamheden op de hoogwerker (incl. hoogwerker)

 • Sorteer – en verpakwerkzaamheden op externe locaties

 • Plukken van zachtfruit (kersen, aarbeien)

Onze medewerkers

 

Ons bedrijf heeft 12 vaste medewerkers in dienst, die dagelijks met veel enthousiasme, plezier, en deskundigheid bij ons werken. Wij geloven er in dat een goed team, dat de juiste kwaliteit weet af te leveren, een hecht en tevreden team is. Wij werken dus niet met tijdelijke krachten, maar met personeel dat al jaren bij ons in dienst is. Ook ons plukteam bestaat uit mensen die zich al jaren op rij bij ons bedrijf voegen tijdens het oogstseizoen. 

Wij geloven dat betrokkenheid en flexibiliteit twee kanten op gaat en stellen ons dus net zo betrokken en flexibel op naar onze medewerkers als dat wij graag van hen naar ons bedrijf zouden zien. Op deze manier werken wij dagelijks samen met een leuk en betrokken team, dat de juiste kennis, snelheid en vaardigheden in huis heeft om een zo kwalitatief hoog mogelijk product af te kunnen leveren.

Onze vaste medewerkers zijn gedurende het hele jaar druk bezig met sorteerwerkzaamheden en het onderhoud van onze boomgaarden, maar zij kunnen ook door u ingehuurd worden indien u bijvoorbeeld professionele ondersteuning nodig heeft bij het onderhoud van uw boomgaarden.

Onze boomgaarden

 

Ons fruitbedrijf is 19 hectare groot, waarvan 8 hectare uit appelboomgaard bestaat en 11 hectare uit perenboomgaard. Wij telen de appelrassen Elstar, Rode Boskoop, Red Prince Jonagold en Golden Delicious en de perenrassen Conference, Doyenne du Comice en Triomphe de Vienne.

Om het lekkerste en het beste fruit te kunnen leveren, zorgen we er dagelijks voor dat ons fruit en onze fruitbomen goed verzorgd en geteeld worden. Onze bomen worden tijdig van de juiste meststoffen voorzien, met regelmaat op ziektes en insectenplagen gecontroleerd, bespoten conform de strikte regelgeving en jaarlijks met zorg en het juiste vakmanschap gesnoeid. Zo net voor het oogstseizoen dunnen we ook de te kleine vruchten.

 

Als het fruit eenmaal rijp is, zorgen we dat het fruit op het optimale tijdstip geoogst wordt, dat wil zeggen, wanneer het fruit vers en knapperig is, vol van smaak en goed van kleur. Vervolgens zorgen we dat het fruit onder de beste bewaaromstandigheden gekoeld en bewaard wordt, zodat ons fruit nog even vers, knapperig en vol van smaak is wanneer het bij onze klanten terecht komt.

Heeft u vragen over ons bedrijf, onze producten, onze dienstverlening, onze tarieven of andere mogelijkheden die ons bedrijf u kan bieden, neem dan contact op via ons contactformulier of bel direct naar:

 

06-23633533

Onze missie en visie

 

 • Onze diensten snel, goed,  tegen een scherp tarief en volgens afspraak te leveren

 • Onze klanten een optimale zorg voor hun product te leveren

 • Een betrouwbare en flexibele dienstverlener te zijn die de beloofde kwaliteit levert tegen de afgesproken prijzen 

 • Een persoonlijke en klantgerichte dienst-verlening te bieden aan onze klanten

 • Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

 • Garant staan voor de levering van een constante kwaliteit in sortering en verpakking

Duurzaam ondernemen

Omdat wij ons bestaansrecht als onder-neming ontlenen aan een natuurproduct, hechten wij groot belang aan zo duurzaam en verantwoord mogelijk om te gaan met de grond waar wij al generaties op en van leven. Wij streven er dan ook naar om een positieve bijdrage aan mens en milieu te kunnen leveren. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Duurzame en groene energie van Sepa Green

 • Hergebruik restwarmte koelinstallaties

 • Geen verspilling verpakkingsmaterialen

 • Langdurige relaties met telers en afnemers

 • Goed werkgeverschap

Onze certificeringen

 

Bij ons staat vakkundig, duurzaam en milieu-bewust telen hoog in het vaandel, daarom zijn wij al jaren Global G.A.P. gecertificeerd. Ook dit jaar zijn wij weer met vlag en wimpel voor de Global G.A.P. audit geslaagd.

Niet alleen vinden wij het belangrijk om een uitmuntende kwaliteit van ons product aan de klant te kunnen waarborgen, waarbij wij tevens de schadelijke effecten op het milieu en de natuur in acht houden en zoveel mogelijk proberen te reduceren, maar ook om naar onze gewaardeerde medewerkers een verantwoordelijke houding ten opzichte van hun gezondheid en veiligheid  aan te nemen.

VOLG ONS:

 • Facebook B&W
 • LinkedIn B&W

© 2017 by Fruitbedrijf Leendert van Wijk

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now