Zulk hout, zulk as

Een goede oogst valt of staat met een goed gesnoeide boomgaard. Een goed gesnoeide boom houdt in dat er hout uit de boom verwijderd wordt op een manier dat de lichtinval in de boom optimaal is voor een goede vorming van bloemknoppen. Tegelijkertijd dient er voor gezorgd te worden dat er zo min mogelijk bloemknoppen worden weggeknipt. De kunst van het snoeien vereist dan ook het nodige vakmanschap en een goed inzicht in de juiste balans tussen weghalen en behouden.

Naast een goed inzicht is ook de nodige kennis vereist over boomsoorteigenschappen, de levensfases van een fruitboom en het juiste tijdstip om de boom te snoeien. Een fruitboom kent welgeteld drie levensfases die ieder hun eigen snoeiwijzen vereisen. Zo heeft een jonge boom vormingssnoei nodig, een volwassen fruitproducerende boom onderhoudssnoei en vervangingssnoei en een oude boom vervangingssnoei. Zoals u leest is het dus nog niet zo eenvoudig om een goed gesnoeide boomgaard te verkrijgen!

Snoeiwerkzaamheden
 
In de wat rustigere wintermaanden en in het voorjaar, wanneer de boom in rust is, is ons vakkundige team druk bezig met het snoeien van onze eigen boomgaarden.
 
Maar ook u kunnen wij professionele ondersteuning bieden bij het onderhoud van uw boomgaard. Voor vragen hierover kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!
Gluren bij de buren
Niet alleen is het belangrijk om de juiste kennis en expertise in huis te hebben om tot het resultaat van een goed gesnoeide boomgaard te kunnen komen, maar ook om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van snoeitechnieken.
Wij gaan dan ook geregeld op bezoek bij collega fruittelers door het hele land om kennis op te doen en uit te wisselen over nieuwe snoeitechnieken die een grotere opbrengst bevorderen.
Heeft u vragen over beschikbaarheid, tarieven en in welke regio we allemaal snoeien?

 

Bel ons nu om direct

iemand te spreken

06-23633533

VOLG ONS:

  • Facebook B&W
  • LinkedIn B&W

© 2017 by Fruitbedrijf Leendert van Wijk

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now